vrijdag 26 oktober 2012

Digitaal


Vrijdagavond worden schrikken wij regelmatig op van een luidruchtige plof in de gang. Inmiddels weten we wat dat betekent. De papieren van de gemeente zijn binnen. Soms een dunne enveloppe, regelmatig zo'n 2 centimeter dik, het maximum was tot nu toe 5 centimeter. Het kon niet in één envelope door de brievenbus. Het wordt tijd dat we digitaliseren! En dat gaat ook gebeuren binnenkort.

Ik beschik vanwege mijn werk in de ICT al enige tijd over een tablet, vooral uit interesse aangeschaft, op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen (die overigens razendsnel gaan). We gaan in de raad een pilot doen die betrekkelijk kort zal gaan duren want na een eerste (mislukte) poging begint de tijd te dringen. Het doel is om in 2013 alleen nog maar digitaal te werken. Voor verschillende raadsleden wordt het heel erg wennen want het is echt wel even heel anders werken dan je gewend bent op papier. Het raadsinformatiesysteem zal zijn gebruiksvriendelijkheid moeten bewijzen in de praktijk.

Ik ben echter vol goede hoop met het oog op de leverancier die we gaan selecteren. In 'automatiseringsland' staan de ontwikkelingen niet stil. Dat zal met dit systeem ook niet het geval zijn. Daarom bij selectie goed letten op het belang van het product voor de leverancier zelf en de capacitiet om met deze ontwikkelingen mee te gaan. In ieder geval gaat de digitalisering nu toch echt zijn beslag krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten