donderdag 2 augustus 2012

Installatie

Dinsdagavond 29 mei, tijdens de eerste raadsvergadering deze week nam Jan Boogerd afscheid, met een koninklijke onderscheiding vanwege met een geweldige staat van dienst. Meer dan 26 jaar actief als raadslid in drie verschillende gemeenten. Een heel bijzondere prestatie. Hoewel hijzelf dat niet zo zal zien.

Als christen politicus zie je het werk dat je doet vaak niet als prestatie van jezelf maar ben je dankbaar voor wat je hebt kunnen betekenen voor de lokale politiek. In de eerste plaats ben je steeds afhankelijk van die God die ons, op soms onnavolgbare wijze, draagt bij het doen van dit werk. Daarbij je realiseren dat het maar zelden één specifiek raadslid is waardoor de volledige oplossing tot stand komt. Het is mooi wanneer je een bijdrage kunt leveren.

Ook Wim van den Bosch sprak een mooi dankwoord uit waarin hij zei dat in het koninkrijk der Nederlanden je een lintje krijgt op basis van verdienste maar in het koninkrijk van Jezus is dat op grond van genade, onverdiend, maar wel volledig.

Een ook Jan sprak op een voor hem kenmerkende onnavolgbare wijze, een dankwoord uit. Hij eindigde met woorden van Jeremia: 'Bid voor de vrede van de stad, want haar vrede is ook uw vrede'. Mij uit het hart gegrepen. De vrede van de gemeente Stichtse Vecht, dat is waarvoor ik dit werk ga doen.

Ik had mij geen mooiere setting kunnen wensen om te worden geïnstalleerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten