maandag 10 oktober 2016

Op afstand en dichtbij

Tijdens onze fractievergadering uitgebreid stil gestaan bij de commissievergaderingen zie eraan zitten te komen. Deze periode onder andere input op de verschillende kadernota's waarover ik u in mijn vorige blog schreef, het onderwerp 'In gebruik genomen gemeentegronden', het vierde kwadrant in Kockengen en tweede bestuursrapportage. Een stevige hoeveelheid dossiers die om onze aandacht vragen.

Bij de behandeling van de kadernota van de GGDrU hebben wij de volgende punten als input aan de wethouder meegegeven: 1. Inzetten op een versterking van het voorveld en 2. daarbij de samenwerking zoeken met de Sociale Wijkteams, 3. voorstellen voor verdere efficiƫntie om overhead terug te dringen door samenwerking met andere GGDrU's en 4. de opzet overwegen van een Kwaliteit Management Systeem om meer grip te krijgen, meer transparantie met betrekking tot klachten en die zien als verbeterkansen.

Vrijdagavond was er een door Welzijn Stichtse Vecht georganiseerd cultuurfeest in de Open Hof. Een mooie opkomst van zowel allochtone als autochtone inwoners van onze gemeente. Heerlijke gerechten uit allerlei landen (samen eten versterkt relaties), mooie gesprekken met goede en nieuwe kennissen. Mij viel op dat er ook veel jonge mensen zijn die na verschrikkelijke ervaringen toch vol verwachting en hoop een nieuwe toekomst in Nederland willen opbouwen. Laten we ze de ruimte blijven geven. Maar naast hen aan jongelui die hier al hun leven lang wonen. Het gaat hier niet om wij en zij maar om een gezamenlijke toekomst voor Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten