zaterdag 3 september 2016

Ouwe jongens, krentenbrood!

De politiek begint zich nu ook weer te roeren. Na de wat meer passieve periode van het zomerreces zijn er weer vaker telefoontjes en e-mails om het een en ander met andere fracties, de griffie of mijn eigen fractie te overleggen.

De vergaderingen van onze fractie staan ook weer voor de deur. We zullen het komend seizoen twee keer per maand vergaderen. Een keer voor aanvang van commissievergaderingen en een keer voor de raadsvergadering. Daar tussendoor regelmatig contact en waar nodig een telefonisch overleg. En natuurlijk gaat er ook het een ander via de e-mail en Dropbox. Onze (steun)fractie bestaat voor een belangrijk deel uit mensen die het raadswerk naast een vaste betrekking doen of andere maatschappelijke verplichtingen die men op zich neemt. ChristenUnie-SGP mensen hebben veelal ook functies in kerkbesturen en maatschappelijke organisaties. Zij staan met twee benen in de maatschappij. Agenda-technisch is dat natuurlijk nogal eens een uitdaging.

Vandaag deelgenomen aan een inspiratiedag van de ChristenUnie. De verkiezingen komen er weer aan. De landelijke in 2017 en in 2018 die voor de lokale politiek. Ik ben natuurlijk naast raadslid in de gemeente Stichtse Vecht namens de fractie ChristenUnie-SGP ook lid van de landelijke partij. Dat brengt ook verplichtingen met zich mee ten aanzien van die partij. Het moet immers ook wel bij de leden vandaan komen. Maar meteen ook de hoop dat we niet te veel verkiezingsretoriek in de raadsvergaderingen krijgen.

En 's middags op bezoek bij burgemeester Witteman. Deels als housewarming maar vooral ook om het nieuwe seizoen 'in te luiden'. Fijn dat je collega raadsleden dan ook es even in zo'n ongedwongen sfeer beter leert kennen. Ik hoop dat die onderlinge positieve sfeer zich ook in de raadszaal doorzet. Het hoeft mij betreft geen 'Ouwe jongens, krentenbrood' te worden maar wat meer luisteren en orde kan misschien geen kwaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten